Parkeren Delft, Prinsenhofgarage

 

2D3D Design is sinds een aantal jaren nauw betrokken bij de visuele uitingen van Parkeren Delft, de organisatie die verantwoordelijk is voor alle parkeerfaciliteiten in de gemeente Delft. De opgave was in de eerste plaats om een bewegwijzering voor de voetgangers en auto’s te ontwikkelen. Daarnaast werd 2D3D Design gevraagd te adviseren over de aankleding van de parkeergarage.

 

Bijzondere iconen zijn ontworpen om de 5 stijgpunten en toegangsbehuizingen een identiteit te geven.

 

Deze iconen komen voort uit verschillende kenmerkende onderwerpen of voorwerpen die karakteristiek zijn voor Delft. Deze iconen komen in de garage terug op de wanden en ondersteunen daarmee de oriëntatie voor bezoekers. Ook in de bewegwijzering voor voetgangers komen deze iconen terug.

 

Gekozen is voor een blauwe achtergrond met witte letters voor auto’s, refererend aan de algemene kleurstelling voor bewegwijzering voor auto’s buiten de garage. Daarmee contrasterend worden de iconen, symbolen en teksten voor voetgangers in zwart-wit weergegeven.

 

De kleurstelling van de wanden verdeelt de garage in visuele compartimenten waarbij in het midden van een kleur de stijgpunten zijn gesitueerd. Gekoppeld met een eerder genoemd icoon krijgt elk stijgpunt zo zijn eigen identiteit.

 

Voor de productie en plaatsing/montage heeft 2D3D Design samengewerkt met 010reclame.

 

Oplevering: eind 2018

 

Contactpersoon: Matt van Santvoord

 

2D3D Design

Ontwerperscoöperatie

Han Stijkelplein 14
2597 NS Den Haag

+31 654387175

matt.van.santvoord@2d3d.nl

www.2d3d.nl