Nieuws

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 17:18

Eddy Megens, eigenaar van EMBewegwijzering en penningmeester van de VBN

Al snel na mijn indiensttreding, circa 25 jaar geleden, bij Stork Industrial Modules in Eindhoven werd ik aangetrokken door bewegwijzering. Na 2004 veranderde de situatie met de klant ANWB en ben ik, samen met een aantal collega’s, de uitdaging aangegaan om een multi-customer in plaats van single-customer businessunit op te zetten. Vanaf 2004 zijn we onderdeel geworden van de VDL Groep en is de afdeling bewegwijzering recentelijk verplaatst naar VDL Mast Solutions in Oss.

Tussen 2008 en 2013 ben ik met een ander product actief geweest maar in 2013 ben ik weer naar bewegwijzering over gestapt als adviseur/accountmanager bij HR Groep.

In februari 2016 heb ik het bedrijf, EMBewegwijzering, opgericht met als doel het adviseren aan bedrijven en overheden over ontwerpen, leveren, plaatsen en onderhouden van utilitaire-, toeristische- en objectbewegwijzering.

Ik ga zelf schouwen, inclusief inmeten van bewegwijzering met de RD-coördinaten, maar ook vaststellen wat de conditie is en daarover rapporteren en adviseren aan de opdrachtgever. Daarnaast stel ik bewegwijzeringsplannen op en adviseer ook hierin. Updaten van de NBd databank is voor de wegbeheerder een verplichting en daarin voorzien wij ook.

De afgelopen jaren heb ik stap-voor-stap diverse werkzaamheden geautomatiseerd. Een recente innovatieve automatisering is het tekenen van borden op basis van software en die is gebaseerd op de CROW-322. Daardoor besparen we niet alleen tijd omdat een aantal handelingen in het tekenprogramma nu geautomatiseerd zijn maar worden ook uniformiteit en conformiteit gegarandeerd. Het programma is in Nederland inmiddels operationeel en we zien het buitenland nu als een volgende uitdaging.

Ik ben benieuwd of onze activiteiten aanspreken en als er vragen zijn neem dan gerust contact op.

 

Met vriendelijke groet,

Eddy Megens

 

EMBewegwijzering