World Port Center Rotterdam

 

Het World Port Center op de Wilhelminakade te Rotterdam is grondig gerenoveerd, alle etages gemoderniseerd, de centrale hal is compleet getransformeerd naar een modern uitnodigend entree gebied van internationale allure, passend bij de voorname huurders zoals “Havenbedrijf Rotterdam”.

 

MAAQ is gevraagd om het ontwerp, engineering en de realisatie voor de bewegwijzering en signing uit te voeren, met als uitgangspunt “eenvoudige lay out, voorname detaillering”. De buitenschil is voorzien van aanduidingen om transportstromen te begeleiden. Boven de 5 meter hoge monumentale tourniquetdeur is in opaal acrylaat doosletters het verlichte “WORLD PORT CENTER” logo geplaatst op een vlak van 4 x 2,5.

 

De uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever “geen constructies in het zicht” gaf wat uitdagingen maar is na een uitgebreide engineeringfase aan voldaan.In de centrale hal is voor de “first time visitor” naar alle relevante ruimten en faciliteiten verwezen. Hierbij is gekozen voor een 10 mm witte acrylox basis voorzien van afgeronde hoeken. De teksten en pijlverwijzingen zijn opliggend eveneens uit 10 mm wit acrylox voorzien van een 1 mm RVS afwerking.

 

Het resultaat, een fraaie uitstraling en goede leesbaarheid en een tevreden opdrachtgever.

 

MAAQ design + build

Leerlooierstraat 5
2984 BK Ridderkerk

+31 180 414114

mol@maaq.nl

www.maaq.nl/