Wayfinding Noord/Zuidlijn Amsterdam

 

21 juli 2018 is de Noord/Zuidlijn officieel geopend.
Maar VB&VH was al sinds 2013 de contractpartner en verantwoordelijk voor de system-engineering, ontwikkeling, productie, installatie en project management van de totale 
wayfinding, verlicht en onverlicht, van alle 7 stations van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Later nog uitgebreid met de busterminal Amsterdam Noord. 

 

Mijksenaar Wayfinding tekende voor de lay-out en het routingplan.

 

Onze oplossing

Dit zeer complexe project moest grotendeels plaatsvinden terwijl de stations nog in aanbouw waren, met enorme logistieke en technische consequenties en extreem hoge eisen aan de veiligheid.
De wayfinding bestaat uit enkel- en dubbelzijdige verlichte toepassingen, deze hangen veelal aan speciale constructies, maar zijn ook deels ingebouwd in de glazen wanden.

 

Maar ook uit noodverlichting, lichtbakken met verdwijn-signalering, ontruimingsplattegronden, routevorken, vitrines en verlichte kubussen. VB&VH leverde tevens de speciale constructies van alle dynamische reisinformatieborden en camerapendels.

 

Maar door een ingrijpende aanpassing in het tram- en buslijnennet moesten vele honderden reeds geplaatste tekstplaten in om de NZL-stations worden vervangen, zodat de passagiers alsnog de juiste aansluitingen konden vinden.

 

Contactpersoon: Rob van Beem

 

Van Beem & Van Haagen B.V.

Daalwijkdreef 45
1103 AD Amsterdam

+31 20 3140900

i.vanbeem@vbenvh.nl

vbenvh.nl/